نکات کامل داشتن فرزند با استعداد بدون داشتن استرس!
چگونه کودکی با استعداد تربیت کنیم؟
ببینید؛ ویدئوی کشف استعداد فرزندان؛
ویدئوی کشف استعداد فرزندان
اما بطورکلی دو جنبه مهم برای تربیت موفقیت آمیز کودک با استعداد شما وجود دارد. یکی این است که مطمئن شوید به شکوفایی استعداد فرزندتان کمک می کنید. و دیگری این است که اطمینان حاصل کنید که در مسیر شکوفایی فرزندتان، زیاد به او یا به خود فشار نمی آورید، زیرا در این صورت این مسئله می تواند برای شما و فرزندتان مشکلات عاطفی ایجاد کند. حال در ادامه به نکاتی عالی برای تربیت بدون استرس کودک می پردازیم؛
نکاتی عالی برای پرورش استعداد فرزندتان
پس از مشاهده رفتار والدین کودکان با استعداد، محققان به نکات زیر در مورد چگونگی رشد مؤثر استعداد کودکان دست یافتند:
۱. در رشد استعداد کودک خود مشارکت داشته باشید. ورزش و تمرین کودک خود را زیر نظر داشته باشید، یا اگر فرزند شما در تحصیلات استعداد دارد، تکالیف او را بررسی کنید. تجربه و دانش خود را در اموری که او در آن استعداد دارد، به شیوه ای عاشقانه با او به اشتراک بگذارید. شما همچنین می توانید در تمرین او شرکت کنید. در حین تمرین کنارش پشت پیانو بنشینید، تحسینش کنید یا به آرامی او را اصلاح کنید یا در صورت لزوم به او توصیه کنید. به عنوان انگیزه و تشویق برای تلاش های کودک با استعداد خود عمل کنید.
۲. بر اهمیت سخت کوشی و انجام بهترین کار تاکید کنید. حتی بهترین استعدادها نیز فقط با سخت کوشی می توانند شکوفا شوند. به فرزندتان بگویید که قبل از بیرون رفتن و بازی کردن، کار یا تمرینی باید انجام شود. فرزند خود را در سطح مطلوب به چالش بکشید، و تمرین های مختلفی را برای او در نظر بگیرید، اما فشار زیادی وارد نکنید، به خصوص اگر انتظارات شما از او غیر واقعی است (در ادامه نکات بیشتری را در این خصوص خواهیم گفت).
۳. اطمینان حاصل کنید که کودک شما از زمان خود استفاده مؤثری می کند.
۴. محیطی غنی برای کودک خود فراهم کنید. این شامل یافتن یک معلم خوب برای شکوفا کردن استعداد فرزندتان و اطمینان از اینکه معلم کارش را خوب انجام می دهد، می شود. او را در بهترین مدرسه ای که می توانید بگذارید یا یک مدرسه خوب پیدا کنید.
۵. از بردن فرزند تیزهوش خود به دوره های و کلاس های فوق العاده احساس بدی نداشته باشید. اگرچه بسیاری از مربیان و والدین معتقدند که کلاس های فوق برنامه، به کودک شما آسیب اجتماعی می زند و او را از داشتن برخی از تجربیات مهم دوران کودکی محروم می کند، اما محققان آموزش به طور کلی موافق هستند که این کلاس ها در واقع به نفع اکثریت قریب به اتفاق کودکان با استعداد است.
۶. فرزند خود را در معرض منابعی قرار دهید که باعث می شود او در زمینه کاری خود علاقه مند و با انگیزه باقی بماند. از مجلات مرتبط اشتراک بگیرید، کتاب ها، ویدیوها یا نرم افزارهای مرتبط با رشته او را برای او بخرید و ... .
۷. به او فضایی بدهید که بتواند تمرین کند. قسمتی از خانه که در آن کودک حریم خصوصی برای انجام کارهای خود را داشته باشد.
۸. یاد بگیرید که پیشرفت کودک خود را قضاوت کنید و نقاط قوت و ضعف او را ارزیابی کنید. در تمام جلسات یا مسابقات او شرکت کنید تا بتوانید پیشرفت او را بسنجید.
۹. برای کاری که به خوبی انجام شده است، جوایز و تحسین کنید. اتاق خانواده خود را با روبان ها و جایزه هایی که فرزندتان برنده شده است تزئین کنید یا دفترچه یادداشت را با بریده های روزنامه در مورد دستاوردهای او پر کنید.
۱۰. ارزش تعیین هدف و تلاش برای رسیدن به آنها و تعیین اولویتها را به او بیاموزید. همچنین به او بگویید که در هر زمان فقط میتواند در یک کار خوب باشد. تعریف یک کار و پایبندی به آن راهی برای برتری است.
.
در ادامه نکاتی اساسی برای جلوگیری از سختگیری به خود و فرزند با استعدادتان!
از سوی دیگر، فشار بیش از حد بر فرزند با استعداد شما و خودتان می تواند منجر به مشکلات جدی عاطفی و رشدی مانند اضطراب، افسردگی و فرسودگی شود.
۱. فرزندتان را بدون توجه به استعداد او دوست داشته باشید. ممکن است بیش از حد به استعداد فرزندتان توجه کنید و او فکر کند که او را فقط به این دلیل دوست دارند که با استعداد است. این ممکن است باعث شود او احساس ناامنی و ترس کند که اگر مطابق انتظارات شما عمل نکند، عشق شما را از دست بدهد. به فرزندتان نشان دهید که او را به خاطر آنچه هست دوست دارید، صرف نظر از استعدادش. این عشق به او امنیت عاطفی می دهد.
۲. تجارب یادگیری دیگر را به کودک خود ارائه دهید. در حالی که استعداد کودک خود را پرورش می دهید، اجازه ندهید که او بیش از حد بر موهبت خود متمرکز شود، بلکه او را با سایر یادگیری ها نیز آشنا کنید. به این ترتیب، او از دوران کودکی خود لذت می برد. حتی اگر استعداد فرزند شما نقاشیست، به عنوان مثال، از او بخواهید که قدری از ورزش دو لذت ببرد. البته در این مثال، محوریت اصلی این کودک همان نقاشی است، اما برای ایجاد تنوع و روحیه و لذت شخصی وبصورت حاشیه ای به دو می پردازد.
۳. اجازه دهید فرزندتان از زندگی لذت ببرد. او را مجبور نکنید زیاد انجام دهد یا کاری نکنید که او در بسیاری از چیزها برتر باشد. به یاد داشته باشید که او فقط یک کودک است و برای سلامت عاطفی او خوب است که از چیزهای دوران کودکی مانند بازی و بودن با دوستان لذت ببرد. از کودک خود انتظارات واقع بینانه داشته باشید و زیاد به او فشار نیاورید. همچنین به فرزندتان کمک کنید تا یک زندگی اجتماعی عادی و متنوع ایجاد کند.
۴. اگر فرزندتان به خاطر کمال گرا بودن استرس دارد به او کمک کنید. یک کودک با استعداد کمال گرا است و اگر شکست بخورد از خودش ناامید می شود. اگر به کمال نرسید، بر احساس بی کفایتی او اضافه نکنید. در عوض، اگر احساس خوبی نسبت به خودش ندارد، همیشه در کنارش باشید تا به او آرامش بدهید. همیشه به او اطمینان دهید که ارزش او تنها با عملکردش سنجیده نمی شود. همچنین به فرزندتان بیاموزید که اشتباه کردن و شکست بخشی از زندگی است و دفعه بعد بهتر شدن می تواند خوب باشد.
۵. اجازه ندهید که زندگی درونی فرزندتان مورد توجه قرار نگیرد. باز هم، فرزندتان را فقط با استعداد او نبینید. او زندگی عاطفی دارد که نیاز به پرورش دارد.
۶. در مورد فرزند خود بیش از حد واقعی به او افتخار نکنید. این ممکن است به رشد هویت و رفاه کودک شما آسیب برساند. اگر مجبور به لاف زدن هستید، آن را به چند دوست نزدیک یا همسر خود محدود کنید.
۷. صریح با فرزندتان ارتباط برقرار کنید. چیزهای زیادی وجود دارد که فرزندتان باید درباره خودش بفهمد. به کودک خود کمک کنید تا بفهمد او فقط نسبت به سایر دوستان خود متفاوت فکر می کند اما باز مانند دیگران یک کودک است. و در عین حال به او کمک کنید سازگار شود و زندگی عادی داشته باشد. مثلاً به او بفهمانید که این نباید باعث شود که با بچههای دیگر طوری رفتار کند که گویی برتر است، و کاری نکنید که به دلیل تفاوتهای او، احساس غریبگی و کم ارزشی کند. اگرچه او قدرت استدلالی مانند بزرگسالان دارد، با او مانند یک بزرگسال رفتار نکنید، زیرا او تجربه زندگی برای رفتار کردن مانند یک فرد بزرگسال را ندارد. همچنین، کودکان با استعداد از نظر عاطفی شدید هستند. نسبت به او صبورانه، مناسب و با درک واکنش نشان دهید. با فرزندتان صحبت کنید تا بدانید فرزندتان در مورد مدرسه، دوستان، زندگی خانوادگی چه احساسی دارد و اگر مشکلی داشت بتوانید به او کمک کنید.
۸. بیش از حد با فرزند خود همذات پنداری نکنید. بیشتر اوقات کودکان استعداد خود را از والدین خود به ارث می برند. گاهی اوقات، والدین به دلیل استعدادشان، تجربیات بدی در دوران کودکی دارند. مراقب باشید که تجربیات گذشته و احساسات و مسائل حل نشده بر وضعیت فرزندتان تأثیر نگذارد. به عنوان مثال، اگر والدین شما از استعداد پیانو شما حمایت نمی کردند، با فشار بیش از حد به فرزند خود برای تسلط بر پیانو، به سمت افراط نروید. فرزند شما زندگی خود را دارد.
۹. از کودکی فرزندتان لذت ببرید. کودک با استعداد شما هنوز یک کودک است و فارغ از استعدادش باید منبع شادی و شادی باشد. بیش از حد روی آینده تمرکز نکنید (چگونه باید به دانشگاه برود، چه برنامه هایی باید وارد شود و غیره)، کودکی او فقط یک بار اتفاق می افتد. نگذارید خیلی سریع بگذرد از رشد کردن کودکانتان لذت ببرید.
۱۰. سعی نکنید برای فرزند با استعداد خود والدین کاملی باشید. تربیت بچه های با استعداد سخت است، ندانستن روش عالی برای تربیت آنها طبیعی است. به اندازه کافی خوب بودن اشکالی ندارد. شما نیازی به تمرکز بیش از حد بر روی والدین ندارید زیرا این امر باعث ایجاد اضطراب در شما و فرزندتان می شود.
۱۱. افراد یا جامعه ای را بیابید که می توانند با شما در تربیت فرزند با استعدادتان همفکری کنند. این می تواند برای سلامت روان و رفاه شما بسیار مهم باشد، پس به دنبال همفکران خود باشید.
ببینید؛ ویدئوی «چگونه استعداد فرزندم را کشف کنم و او را همه جانبه تربیت کنم»؟ سخنران دکتر محمد ابراهیم واعظی
ویدئوی کامل «چگونه استعداد فرزندم را کشف کنم و او را همه جانبه تربیت کنم، سخنران»؟ سخنران دکتر محمد ابراهیم واعظی