آموزش کامل آداب معاشرت به کودک | بهترین راه های آموزش به کودک

آموزش کامل آداب معاشرت به کودک | بهترین راه های آموزش به کودک

۱۰ آداب کلیدی که می توانید به فرزندان خود بیاموزید

َ

 آموزش آداب معاشرت به کودک

َ
اکثر کودکان بر اساس انگیزه عمل می کنند، بدون اینکه بدانند آیا این برای آنها خوب است یا نه. همچنین، بیشتر والدین دوست دارند فرزنداشان بفهمد و بداند که چگونه باید رفتار کند، اما نمی دانند،  که از کجا باید شروع کنند. درواقع راه‌های مختلفی وجود دارد که چگونه می‌توانید آداب معاشرت را به بچه‌ها آموزش دهید، از همه مهم‌تر، با الگو قرار دادن خودتان و ثابت نگه داشتن شخصیت خوودتان.
آداب معاشرت را باید در سنین پایین آموزش داد، زیرا زمانی که عادت های بد شکل می گیرند، فراموش کردن آن دشوار است. به عنوان والدین، باید بدانید که والدین از زمانی که فرزندشان به دنیا می آید، الگوی فرزندانشان می شوند.

۱۰ آداب کلیدی که می توانید به فرزندان خود بیاموزید

اگر پدر و مادر با همه صبور و ملایم باشند، بچه ها هم همینطور هستند و وقتی والدین خوش سفره باشند، بچه ها هم آداب سفره را یاد می گیرند. بهترین راه آموزش آداب معاشرت به بچه ها این است که آن را در حضور آنها تمرین کنید و مطمئن شوید که هر روز از شما یاد می گیرند. به یاد داشته باشید، رفتار روی میز برای بچه ها ضروری است. 

َ
چگونه آداب را به کودکم بیاموزم؟

برای آموزش آداب معاشرت به کودکان، باید از موارد بسیار ابتدایی شروع کنید. و بله، این مانند هر چیز دیگری در زندگی، باید از خانه شما شروع شود. سن مناسب برای شروع آداب اولیه بین ۳ تا ۴ سالگیست. با آداب متناسب با سن کودک شروع کنید و به آرامی به سراغ قوانین دیگری بروید که فکر می کنید برای فرزندتان خوب است. پس به قوانینی که هنوز برای آن آماده نیستند نپردازید.
این را بدانید آداب معاشرت هرگز از مد نمی افتد و حتما این برای شما مهم است که رفتارهای خوب را به بچه ها معرفی کنید، زیرا این ها عادت هایی هستند که تا آخر عمر باقی می مانند و افرادی که از آن پیروی می کنند با شخصیت دیده می شوند.

چگونه آداب را به کودک بیاموزیم

اما در خصوص زمان شروع، وقتی فکر می کنید که فرزندتان با موفقیت رفتارهای خوب اولیه را می توانند انجام دهند و اکنون به اندازه کافی بزرگ شده اند، می توانید، مجموعه جدیدی از قوانین آداب معاشرت را به آن ها یاد دهید و با هر تلاش به آنها بگویید که چقدر به آنها افتخار می کنید که در تمام این مدت رفتار خوبی دارند.
در اینجا چند آداب اساسی وجود دارد که می توانید از همین الان به فرزند خود بیاموزید. هیچ محدودیت سنی و محدودیت زمانی هم برای اینکه چه زمانی می توانید به فرزند خود آموزش دهید وجود ندارد.

َ

۱۰ آداب اساسی که می توان به فرزندان خود آموخت

با نام احوالپرسی کنید

سلام کردن به هرکسی نشانه احترام است و همچنین به معنای ارزشمند تلقی کردن فرد مقابل است. به فرزندان خود بیاموزید که کودکان هم سن و سال خود را با نام احوالپرسی کنند یا از آن ها اسمشان را بپرسند. بزرگان را باید یا عمو یا عمه نامید، زیرا خوب است بزرگان اینگونه خطاب شوند.

َ

همیشه با نگاه کردن به چشم صحبت کنید

این یکی دیگر از آداب اساسی است که باید به کودک خود آموزش دهید. به آنها بگویید که نگاه کردن به چشم افراد - کودکان و بزرگسالان - آداب خوبی است.

همچنین باید به آنها بیاموزید که تماس چشمی را حفظ کنند و حواسشان پرت نشود زیرا این کار گاها موجب می شود سیگنال اشتباهی به فردی که با او صحبت می کنید ارسال شود. ناگفته نماند که نگاه کردن به چشم یک نفر ساده ترین و در عین حال موثرترین راه برای ارتباط با مردم است.

َ

نظرات مثبت

به فرزندتان بیاموزید که هر بار که با کسی ملاقات می کند، نظرات مثبتی مانند «از آشنایی با شما خوشحالم»، «روز خوبی داشته باشید»، «از آشنایی با شما خوشحالم»، «ممنون از پذیرفتن من در اینجا»، روز خوبی داشته باشید، را اضافه کند.

افزودن نظرات مثبت در ابتدا بسیار مهم است و نشان دهنده ارزشی است که فرزند شما برای شخصی که با او صحبت می کند قائل است. چه در یک مهمانی یا حتی یک گردهمایی خانوادگی، وقتی فرزندتان چیزی مانند «از اینکه من را دعوت کردید متشکرم» می‌گوید، موجب می شود به مرور روابط عمیق و موفقی را با دیگران تجربه کند. همه اینها نظرات کوچکی هستند، اما وقتی صحبت از آداب به میان می‌آید، معانی بزرگی می‌دهند.

َ

گوش دادن فعال

۱۰ آداب اساسی که می توان به فرزندان خود آموخت

مردم از کسانی که گوش می دهند خوششان می آید. به فرزندتان بگویید که گوش دادن یک آداب و رسوم است که او را به محبوب کرده و در زندگی ارتقا می دهد. شنوندگان فعال همیشه تأثیر معناداری بر اطرافیان خود می گذارند. این یک آداب بسیار ساده است، اما چیزیست که تأثیری ماندگار از خود به جا می گذارد. پس به آنها بیاموزید ابتدا گوش کنند و بعد صحبت کنند.

َ

آداب سفره

بچه ها همیشه شلوغ هستند و همیشه هرجا غذا بخورند آشفتگی ایجاد می کنند! خب، این تقصیر آنها نیست، فقط این که دارند غذا خوردن را یاد می گیرند.

پس باید آداب سفره را به آنها بیاموزید مانند اینکه بشقابشان را زیاد پر نکنند، فقط به اندازه ای که نیاز دارند مصرف کنند، غذا را در بشقاب بگذارند، قاشق را درست نگه دارند یا اطمینان حاصل کنند که هنگام غذا خوردن با دست غذا روی لباسشان چکه نمی کند.

همچنین می توانید نحوه استفاده از کارد و چنگال را به آنها آموزش دهید تا بتوانند آن را درست نگه دارند. آداب میز، بخش بزرگی از رفتار کودک را در یک مهمانی یا یک اجتماع اجتماعی پوشش می دهد.

َ

نه اینکه به چیزی یا کسی خیره شوم

خب، این کاری است که اکثر بچه‌ها انجام می‌دهند، بیشتر اوقات ناخواسته. اما در حالی که خیره شدن به چیزی جالب کار سختی نیست، ولی افرادی هستند که ممکن است این را توهین تلقی کنند و اعتراض کنند.

بچه ها نمی دانند خیره شدن خوب یا بد چیست. بنابراین همیشه خوب است که به آنها بیاموزید که به هیچ چیز یا هیچ شخصی خیره نشوند.

َ

لطفا، متشکرم

این یکی از ساده ترین و ابتدایی ترین آدابی است است که می توانید به آنها آموزش دهید.

1. «لطفا» را هنگام درخواست چیزی بگو.
2. هنگام دریافت چیزی "متشکرم" را بگو.
3. هنگام درخواست چیزی یا وارد شدن به یک اتاق باز بگو "ببخشید".
4. قبل از ورود درب بزن یا اجازه بخواه.

َ

گاهی باید سکوت کرد!

به کودک خود بیاموزید که اگر نظر منفی در مورد کسی یا چیزی دارد، لازم نیست صریحا ابراز کنید، گاهی باید صبر کرد. خیلی اوقات، جهان به طور خاص و بزرگسالان به طور خاص تر علاقه ای به نظر آنها ندارند.

به آنها بگویید در مورد عادات غذایی، ظاهر و رنگ افراد اظهار نظر نکنند. به عبارتی لازم نیست دیگران را قضاوت کنند. اگر این کار را کردند، به آنها بگویید که این کار اشتباه است، در مورد خصوصیات ظاهری افراد اظهار نظر نکن! زیرا ممکن است آن فرد مسائلی داشته باشد که تو از آن بی خبر باشی، نباید به راحتی دیگران را قضاوت کرد.

َ

قدرشناس باشید

به آنها بگویید قدردان همه چیز و همه باشند. آنها می توانند نظرات خود را برای خود نگه دارند. همچنین باید به آنها بگویید که در مقابل بزرگترها از الفاظ ناپسند استفاده نکنند.

این احتمال وجود دارد که کودک در مدرسه از سایر دانش‌آموزان کلمات ناپسند یاد بگیرد، اما شما باید با کلمات واضح به آنها بگویید که در خانه و مطمئناً در مقابل بزرگسالان این الفاظ قابل قبول نیست.

َ

دهانتان را بپوشانید!

به کودکان باید آموزش داد که هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانند. همچنین، به آنها بیاموزید که در جمع و نابه جا دست در بینی نکنند، زیرا این کار نه تنها زشت است، بلکه تأثیر بدی بر سلامت آنان دارد.

َ

سایر آداب معاشرت برای کودکان:

1. هنگام خوردن ناهار یا شام در خانه میزبان در مورد بد بودن غذا صحبت نکنید
2. چیزهایی که در مکان های بالا قرار دارد را از بزرگترها بخواهند، نه سر از خود از وسایل بالا بروند.
3. در مورد کسی بدگویی نکنند.
4. صاحب حقيقي اموال گمشده را پيدا كنيد يا آن را براي نگهداري ايمن به بزرگسال خانه بدهيد.
5. احترام گذاشتن به بزرگترها در داخل و خارج از خانه.
6. تف نکردن، آروغ زدن عمدی، دور انداختن اشیاء با عصبانیت، یا قطع صحبت.

َ

جمع بندی

برای رشد یک کودک به عنوان یک بزرگسال مسئولیت پذیر، رعایت آداب ضروری است. آموزش آداب معاشرت به کودکان موجب می شود دربزرگسالی به آنها کمک کند تا به دوستان، افراد خانواده و کمک کنند و همچنین به افراد حرفه ای موفق تبدیل شوند.

علاوه براین، تمام تلاش و کوششی که اکنون برای آموزش آداب معاشرت به فرزندان خود انجام داده اید، به او مهارت هایی می دهد تا بتواند خود را در دنیای متمدن مدیریت کند.

البته قطعا، فرزند شما هر از چند گاهی چند اشتباه آداب معاشرت مرتکب می شود و وظیفه شما این است که این اشتباهات را اصلاح کنید و به او گوش زد کنید. شما باید به فرزندتان این آزادی را بدهید که آموزش آداب معاشرت را دنبال و با آن رشد کند.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد