معرفی کامل شغل حسابداری | بررسی پیش نیازها، نحوه استخدام و درآمد شغل حسابداری
حسابدار: شرح شغل
حسابداران توسط سازمان ها و مشتریان خصوصی برای حسابرسی حساب ها، ارائه مشاوره مالی و مدیریت فرآیندهای حسابداری استخدام می شوند.
فهرست مطالب
ببینید؛ ویدئوی معرفی عالی و کامل شغل حسابداری
ویدئوی معرفی شغل حسابداری
َ
حسابداران به مشتریانی از سازمان های چند ملیتی و ارگان های دولتی گرفته تا مشاغل و افراد مستقل کوچک مشاوره مالی ارائه می دهند. آنها اغلب در زمینه های خاصی از جمله حسابداری مدیریت، حسابرسی داخلی، حسابداری قانونی، مالیات و امور مالی شرکت تخصص دارند.
َ
وظایف معمول آنها عبارتند از
*تهیه حساب و اظهارنامه مالیاتی
*حسابرسی اطلاعات مالی
*تدوین و ارائه گزارش ها، بودجه ها، طرح های تجاری، نظرات و صورت های مالی
*تحلیل طرح های تجاری
*ارائه خدمات برنامه ریزی مالیاتی بر اساس قوانین جاری
*پیش بینی مالی و تحلیل ریسک
*برخورد با شرایط ورشکستگی
*مذاکره در مورد شرایط معاملات تجاری با مشتریان
* ملاقات و مصاحبه با مشتریان
*مدیریت همکاران
البته فارغ التحصیلان رشته حسابداری گاها ابتدا برای کسب صلاحیت های حرفه ای در محل کار کارآموزی می کنند. تایید این صلاحیت ها توسط سازمان های حرفه ای حسابداری ارائه می شود و منجر به مجوز یا همان رزومه ای می شود که به کارفرمایان، مشتریان و عموم مردم نشان می دهد که فرد مورد نظر طیف وسیعی از استانداردهای حرفه ای را رعایت کرده و آماده خدمت رسانی است.
َ
حقوق فارغ التحصیلان
در ایران؛ در ایران بسته به وضعیت کاری هر فرد و مزایای اضافه بر حقوق دریافتی میزان درآمد متفاوت است، اما درآمدهای ثابت گزارش شده درسال ۱۴۰۲ به این صورت است که، حسابداری با کارشناسی ارشد به طور میانگین ۸,۶۰۰,۰۰۰ تومان در ماه حقوق دارد.
حقوق این افراد درصورت کارآموزی از ۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است. همچنین حسابدارانی با مدرک دکترا و بالاتر به طور میانگین ماهانه ۸,۵۰۰,۰۰۰ تومان در ماه حقوق دارد. البته باز تاکید می شود این مبالغ براساس مکان و مزایای شغلی متغیر است.
در سایر کشورها؛
مؤسسه کارفرمایان دانشجو در سال ۲۰۲۱ گزارش می دهد که متوسط حقوق فارغ التحصیلان ارائه شده توسط شرکت های مالی و خدمات حرفه ای ۳۵۵۴۰ پوند است، اما به خاطر داشته باشید که این رقم از تعداد منتخبی از کارفرمایان گرفته شده که معمولاً بیشترین پرداخت را دارند.
در همین حال، بررسی حقوق و دستمزد هایس ۲۰۲۱ نشان می دهد که یک حسابدار کارآموز نیمه واجد شرایط معمولاً ۲۰,۰۰۰ پوند تا ۲۸,۰۰۰ پوند، بسته به موقعیت مکانی و صلاحیت حرفه ای مورد مطالعه، درآمد دارد. که البته مسلما رقم درآمد چندان بیانگر رفاه کارمند نیست، بلکه باید سایر آیتم ها یعنی مخارج را نیز در نظر داشت.
َ
کارفرمایان معمولی حسابداران(چه کسانی حسابدار استخدام می کنند؟)
*شرکت های حسابداری خصوصی
*شرکت های خدمات حرفه ای
*بانک ها.
*موسسات خیریه و غیر انتفاعی.
*سازمان های تجاری و شرکتی
* ارگان های دولتی
* ارگان های بخش دولتی
معمولا نحوه استخدام در این مشاغل نیز بصورت درخواست کارفرمایان در در وب سایت، روزنامه یا آزمون های استخدامی است.
َ
صلاحیت و آموزش مورد نیاز
برای فارغ التحصیلان دانشگاه و فارغ التحصیلان مکان هایی مانند فنی و حرفه ای، مسیرهایی برای آموزش و اخذ مجوز برای ورود به حرفه حسابداری وجود دارد.
الزامات برای مشاغل فارغ التحصیل منعکس کننده مواردی است که توسط نهادهای مختلف حرفه ای ارائه می شود که مدارک حرفه ای حسابداری را ارائه می دهند.
با این حال، به طور کلی، فارغ التحصیلان به داشتن مدارک عالی در هر رشته ای نیاز دارند، اما اگر مدارکی مانند تجارت، حقوق یا مدیریت را گذرانده باشید، ممکن است از برخی از مراحل در مسیر رسیدن به صلاحیت معاف شوید.
مدارک حرفهای حسابداری حداقل سه سال طول میکشد تا تکمیل شود و میتواند بنا بر مرکزی که در آن آموزش می بینید سخت باشد زیرا ممکن است شما در حین تحصیل به کارآموزی بپردازید.
اما به عنوان بخشی از آموزش، شما باید سه سال تجربه کاری مرتبط را بگذرانید. تجربه قبلی که از طریق دوره های کارآموزی به دست آمده است. در اینجا لیستی از سازمان های بین المللی کلیدی ارائه شده که صلاحیت های حرفه ای در حسابداری ارائه می دهند:
*انجمن حسابداران خبره (ACCA)
*انجمن خزانه داران شرکتی (ACT)
*انجمن تکنسین های مالیاتی (ATT)
*موسسه رسمی مالی و حسابداری عمومی (CIPFA)
*موسسه مجاز مالیات (CIOT)
برای واجد شرایط بودن، باید تمام اهداف آموزشی را برآورده کنید، امتحانات را بگذرانید و ارزیابی اخلاق حرفه ای را تکمیل کنید.
َ
مهارت های کلیدی برای حسابداران
*توانایی تحلیل و پذیرفتن عواقب گسترده تصمیمات مالی
*مهارت های محاسبه
* هوش تجاری و علاقه به آن
*مهارت های سازمانی و توانایی مدیریت ضرب الاجل ها
*توانایی کار تیمی
* مهارت های ارتباطی و بین فردی قوی
*تسلط به فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانه ای
*توانایی تحلیل
*رویکرد روشمند و مهارت حل مسئله